جوش و آکنه ناشی از مصرف استروئید

جوش و آکنه ناشی از مصرف استروئید

جوش و آکنه ناشی از مصرف استروئید

جوش و آکنه ناشی از مصرف استروئید :بدون تردید یکی از شایع ترین عوارض حاصل از مصرف استروئیدها (بلاخص خوراکی)، روبرو شدن با جوش های زننده پوستی است، بسیاری از پسران نوجوان در سنین بلوغ و کمی پس از آن ممکن است با این پدیده رو برو شوند که با گذشت زمان این آکنه ها هم فروکش میکنند. وقتی فردی بزرگسال مبادرت به مصرف استروئیدها می کند ممکن است با این مسئله روبرو شود، زیرا غدد مولد چربی (سباسه) که چربی (سبوم) را در ناحیه پوست ترشح می کنند با میزان و مقادیر مشتقات اندروژن تحریک میشوند. لذا وقتی این هورمون ها در ناحیه پوست افزایش می یابد بازدهی چربی بالا می رود، قابل ذکر است که این غدد در تمام سطوح پوستی به جز در کف پا و دست وجود دارد ولی بیشترین تراکم آنها در صورت سینه پشت و شانه ها است در نتیجه آکنه در این نواحی بیشتر اتفاق می افتد به یاد داشته باشید که استروئیدها هر قدر طولانی و با دوز بالا مصرف شوند تعداد غدد چربی را زیاد نمی کنند اما می توانند با رشد اندازه این غدد به بزرگتر شدن آنها و در نتیجه جوش های درشت تر و بد شکل تری را برای فرد استفاده کننده به ارمغان آورند. روشهای مختلفی برای جلوگیری از وقوع این عارضه پیشنهاد شده است که ساده ترین آن شستشوی مداوم محل آکنه و جوش های پوستی می باشد هر چند در شرایطی که فرد با ازدیاد جوش و دمل های چرکی روبرو میشود. بهتر است فرد از داروها و پمادهای داروئی استفاده کند.

بنزوئیل پروکساید (BENZOYL PEROXIDE)

بنزوئیل پروکساید که خاصیت لایه برداری از پوست را دارد یکی از پر مصرف ترین داروهایی است که برای درمان آکنه استفاده میگردد که به دو شکل محلول در آب و محلول در الکل تولید می شود. افراد با پوست چرب باید از انواع محلول در الکل و کسانی که دارای پوست های خشک و حساس ترند باید از انواع محلول در آب استفاده نمایند. این دارو دارای خاصیت آنتی باکتریال بوده و همچنین التهاب را کاهش داده و تولید سبوم اضافه را نیز سرکوب میکند. داروهای بسیاری در زمینه درمان جوش و آکنه معرفی شده اند که از آن قبیل میتوان به صابون سولفور و اکتیویکس (ACTIVEX) اشاره نمود.

آکوتان (ACCUTANE)

آکوتان را پله آخر مبارزه با جوش و آکنه می شناسند لذا بهتر است موقعی از این دارو استفاده شود که سایر راههای درمانی مثل درمان با ویتامین A نتیجه ای نداشته اند آکوتان اندازه ی غدد چربی پوست و میزان ترشح آنها را کاهش میدهد. گرچه دارو روی تولید چربی موقت است ولی بهبود جوش ها کامل و دائمی است این دارو که متابولیسم کبدی داشته و نیمه ی عمر آن ۱۰ تا ۲۰ ساعت است. بهتر است بعد از غذا به ویژه غذای چرب مصرف شود تا جذب آن افزایش یابد. قابل ذکر است که شکل موضعی اکوتان با نام پماد ایزوترکس ارائه شده است و توصیه میشود ورزشکارانی که قصد مصرف این دارو را دارند حتما تحت نظر پزشک متخصص اقدام به مصرف دارو نمایند. چرا که یکی از عوارض مصرف این دارو کاهش کلسترول خوب (HDL) میباشد که به نوبه خود میتواند به افزایش سایر عوارض داروها کمک نماید.
جوش و آکنه ناشی از مصرف استروئید
جهت اطلاع از پکیج های تنظیم برنامه میتوانید لینک تلگرام زیر پیام ارسال کنید.
عنوان پیشفرض

نظرات بسته شده است.

تماس با ما