توضیحات
آرژنین ایکس پی ان | Arginine XPN
آرژنین ایکس پی ان | Arginine XPN ، آمینو اسیدی نیمه ضروری است که نقشی بی نظیر در متابولیسم بدن ایفا می کند. بنابراین، مطالعه خواص بیوفیزیکی ال-آرژنین بسیار مهم است. ال آرژنین به طور طبیعی در گوشت قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات یافت می شود. بدن برای عملکرد صحیح به ال-آرژنین نیاز دارد. مانند سایر اسیدهای آمینه، ال آرژنین در ساخت پروتئین ها نقش دارد و معمولاً برای سهولت گردش خون مورد استفاده قرار می گیرد. بدن از پروتئین برای کمک به عضله سازی و بازسازی بافت استفاده می کند.
لینک سایت کمپانی: ایکس پی ان
نقش ال آرژنین در بدن چیست؟
این آمینو اسید در بدن به ماده شیمیایی به نام اکسید نیتریک تبدیل می شود و به باز شدن رگ های خونی کمک می کند. بر اساس مطالعات انجام شده در سال 2016، اکسید نیتریک باعث گشاد شدن رگ ها در جریان خون می شود که ممکن است به بهبود گردش خون کمک کند.
ال آرژنین همچنین ترشح هورمون رشد، انسولین و سایر مواد را در بدن تحریک می کند. البته می توان با فرآیندهای بیوشیمیایی ال آرژنین را در آزمایشگاه ساخت و در مکمل ها استفاده کرد. مطالعات نشان داده اند که مصرف ال آرژنین به عنوان مکمل می تواند برای قلب و عضلات مفید باشد، اما ممکن است عوارض جانبی گوارشی ایجاد کند.
فواید ال-آرژنین برای بدن :
مطالعات مختلفی در مورد مصرف ال آرژنین و اثر بخشی آن انجام گرفته است. البته در خصوص هر کدام از موارد ذکر شده لازم است که مطالعات بیشتر و قویتری صورت گیرد. برای مثال، محققان اثربخشی ال آرژنین را در درمان فشار خون بالا و درد قفسه سینه و همچنین در بهبود تنفس در بیماران مبتلا به کووید-19 که نیاز به بستری شدن دارند، بررسی و تایید کردهاند. در هر حال، ال آرژنین دو اثر دارد:
- تبدیل شدن به اکسید نیتریک
- کمک به بدن در ساخت پروتئین
با این دو اثر به نقش حفاظتی خود در بدن کمک می نماید. این اثرات ال-آرژنین را به عنوان مجموعه ای از مزایای بالقوه معرفی می نماید. برخی از این مزایا در زیر آمده است:
- حمایت از سلامت قلب
- کاهش درد قفسه سینه
- کمک به ساخت عضلات
- ترمیم زخم ها
- بهبود باروری مردان
نتایج مطالعات انجام شده در خصوص اثرات ال آرژنین:
-
تست ذخیره هورمون رشد
متخصصان بهداشتی از ال-آرژنین در آزمایشات برای تحریک غده هیپوفیز استفاده می کنند. این آزمایشها میتوانند در تشخیص اینکه آیا کودکان سطوح کافی از هورمون رشد تولید میکنند یا خیر مفید باشند.
-
کاهش فشار خون بالا
یک متاآنالیز در سال 2021 نشان می دهد که ال آرژنین می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند.
-
اصلاح اختلالات ارثی سنتز اوره
بدن از آرژنین در چرخه اوره استفاده می کند و به این منظور برای اصلاح برخی اختلالات ارثی از آرژنین استفاده می کند .
پیشگیری از بیماریهای قلبی: طبق یک متاآنالیز در سال 2019، ال آرژنین ممکن است در پیشگیری از بیماری قلبی که به دلیل تنگ شدن عروق خونی ایجاد می شود، موثر باشد.
-
درمان اختلال نعوظ
سطوح پایین ال آرژنین ممکن است با اختلال نعوظ (ED) ارتباط داشته باشد. محققان در مطالعهای در سال 2017 بیان نمودند که اختلال در نعوظ، ممکن است ناشی از انسداد عروق و عدم خونرسانی باشد. به همین علت، اغلب از مکمل ال-آرژنین، همراه با درمان های دیگر، مانند سیلدنافیل (ویاگرا)، برای درمان ED استفاده می شود.
کاهش التهاب دستگاه گوارش در نوزادان نارس: بر اساس مطالعه ای در سال 2017، L-arginine ممکن است به جلوگیری از ایجاد انتروکولیت نکروزان، که یک بیماری جدی و نادر در نوزادان نارس است، کمک کند.
-
کاهش خطر دیابت نوع 2
از آنجایی که ال آرژنین می تواند در کاهش قند موثر باشد، ممکن است به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. مطالعه ایی در سال 2018 نشان داد که مصرف ال-آرژنین ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد یا به تاخیر بیاندازد.
-
درمان بیماری شریانی محیطی
به دلیل اثرات ال-آرژنین در گشاد شدن عروق خونی، ممکن است به بیماران مبتلا به بیماری شریانی محیطی کمک کند.
درمان عوارض بارداری: ال-آرژنین ممکن است به درمان عوارض بارداری، از جمله پره اکلامپسی (فشار خون بالا در بارداری) کمک کند.
-
بهبود عملکرد ورزشی
نتایج مطالعه ایی در سال 2020 نشان می دهد که مکمل های ال-آرژنین ممکن است تأثیر مثبتی بر عملکرد ورزش هوازی و بی هوازی داشته باشد.
البته در رابطه با تاثیر ال- آرژنین در درمان برخی اختلالات دیگر هم مطالبی ارائه شده است که نیازمند انجام تحقیقات بیشتر می باشد. برای مثال:
- درمان سریعتر زخم ها
- کاهش اضطراب
- بهبود تنفس در افراد مبتلا به بیماری های تنفسی
منابع غذایی ال آرژنین:
بدن یک فرد به طور طبیعی تحت شرایط معمولی توانایی تولید ال آرژنین را دارد. به علاوه ال آرژنین در رژیم غذایی نیز یافت می شود. منابع غذایی مانند گوشت قرمز، ماهی، لبنیات و تخم مرغ حاوی مقادیر کمی ال آرژنین هستند که می تواند به بدن کمک کند تا ذخیره بدنی خود را تکمیل نماید. منابع گیاهی ال آرژنین، شامل دانه کدو تنبل، سویا، عدس و نخود می باشد.
موارد مصرف ال آرژنین:
گاهی اوقات، نیاز یک فرد به ال آرژنین ممکن است از توانایی بدن برای تولید یا مصرف طبیعی آن بیشتر باشد. این شرایط برای افراد مسن یا افرادی با شرایط پزشکی خاص وجود دارد. در این موارد، پزشکان ممکن است برای آنها ال آرژنین مصنوعی را به شکل داروهای خوراکی، تزریقی یا کرم تجویز کنند. برخی افراد ال آرژنین را به عنوان مکمل مصرف می کنند. در هر صورت، مانند هر مکمل دیگری، فرد باید با احتیاط از آن استفاده کند. اگرچه متخصصان مراقبت های بهداشتی ال-آرژنین را در دوزهای متوسط بی خطر می دانند، اما مصرف بیش از حد آن می تواند عوارض جانبی شدیدی ایجاد کند. بعلاوه لازم است که تداخلات دارویی این مکمل با سایر داروها، مورد بررسی قرار گیرد.
عوارض جانبی ال آرژنین:
ال-آرژنین دارای برخی عوارض جانبی بالقوه است که هنگام مصرف آن به عنوان مکمل باید در نظر گرفته شود. برخی از عوارض جانبی رایج و خوش خیم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- حالت تهوع
- اسهال
- نفخ
- درد شکم
اگرچه خطراتی در رابطه با مصرف ال-آرژنین وجود دارد، اما بیشتر تحقیقات نشان می دهد که مصرف آن در دوزهای کم برای اکثر افراد بی خطر است. البته ال-آرژنین می تواند در برخی موارد منجر به ایجاد خطراتی برای گروه خاصی از افراد شود. این عوارض شامل موارد زیر می باشد:
- کاهش فشار خون
- افزایش خطر مرگ پس از حمله قلبی
- تداخل با برخی داروها
- آسیب احتمالی به کلیه
- افزایش تحریک رشد تومور